Let's talk about baju raya!

Friday, August 20, 2010

Me and bf decided to wear somethg red in color. Tapi, bila fikir balik, kalau pns nanti dah la aku ni cepat migraine, dengan baju color meriah pulak tu, tak pasal2 menyesal di kemudian hari nanti. Yesterday, melda and friends saja2 pusing Mall @ Shah Alam, we went to Ole2 (sec18) dulu then to PAS, SACC and PKNS. Niat nak window shopping la kan so that nanti dah dapat duit senang terus sambar je! Tgh dok mencari baju2 yang berkenan di hati, melda dapat tgk fesyen baju kurung moden esp yang bercekak kat lengan tgh high trend! Dari last year lagi melda berangan nak custom made baju raya kembang kat lengan lepas tu bercekak so xde la nmpk keding nya lengan aku nih! Nampaknya skrg xpyh nk pg tempah, beli je terus yang dah siap. Oh before i forgot, melda ada comparekan harga kat tempat yg melda dh pergi tu. My advice is, tak payah la pegi PKNS awal2 ramadhan ni dorang jual dua kali ganda dpd harga kat PAS. Padahal, design material sama je. However, melda dgr last2 mnt nanti baru dorg tawar harga murah2 tapi confirm sesak la sana last puasa nanti. Okay back to the story, melda kalau boleh nk beli yg simple je senang nk pakai pg kelas nanti. Melda byk jugak usha baju kurung cotton, ada indian cotton, swiss cotton, english cotton and japanese cotton. Byk jenis cotton ni sebenarnya tp kita boleh beza la yg mana yg sedap nak dipakai. Haha lagi satu pasal size. Melda ada jugak pg tgk baju budak2 kot2 ada yang cantik. Melda pun bukan badan besar mana. hehehe :p itulah kelebihan orang yang kecil lagi comel mcm saye :p Slalunya size 14 yg kids punya mmg melda muat. (JGN JEALOUS OKAYY). Murah pun murah. Saves sikit budget untuk baju raya. Nak beli kasut lagi kan. HAH! cerita pasal kasut! There is another story pasal kasut, amboi panjang benar cerita teman. I lovee to see girls in high heels! Tapi tapi melda canoot. canoot? hahha cannot i mean kurang selasa pakai heels. Wedges will be fine. Dh spot dah kat ALDO now waiting for SALES! Tp takut kalau2 kt tempat lain ada yg much more nicer than my choice. So if you guys ada ternampak kedai kasut/ baju kurung cantik2 dont be hesitate to share kay! Selamat berbuka!

You Might Also Like

0 comments

Subscribe

Followers

Youtube Channel