Cara mendapatkan SAMPLE SUSU FORMULA PERCUMA!

Thursday, January 19, 2017



Assalamualaikum dan hi. Melora hari ni dah masuk 1 tahun dua bulan. Dia masih fully breastfeed even Melda hantar dia ke Playschool, dia tak minum pun EBM yang melda bekalkan kepada carer. Oh untuk topik memilih Playschool untuk anak bawah 2 tahun, nanti Melda akan tuliskan lebih lanjut dalam post yang lain ya. Ok back to the topic, ceritanya sekarang ni, Melora memang reject bottles. Both actually, milk and bottles. So untuk solusi yang Melda tahu ramai mak-mak yang still direct feeding pun akan hadapi, so i am here sharing, on how i try to settle this issue. Hope it might helps you too :)

Melda telah introduce bottles and sippy cup. Melora memang akan accept sippy cup sahaja when her mommy is not around -__-'. Usually, Melora memang akan nak 'tiddish' mommy dia kalau nak lelapkan mata. Lain pula di playschool, she just need the carer untuk tepuk-tepuk dan dodoikan dia. Boleh pulak tidur! Kalau Mommy ada, seboleh-boleh dan semahu-mahunya nak duduk bawah ketiak Mommy (muka geram). But that's lumrah. Memang she feels and she knows kalau kita dekat dengan dia kan through smells. Bau kita membuatkan dia tenang. :)

Ok, masalahnya lagi sekarang ni, she does not put on weight. Kadang tengok dia kurus sahaja. Not because of mulut orang. I dont care, it is me myself yang nak lihat dia berisi sedikit. Dia makan and poo okay sahaja. So I decided, to introduce a formula milk to her. When i go to few Hypermarkets, there are tons of brands! So which one should I choose? Pening pula. Most of that tak ada yang small packaging pulak tu, and it will cost you hundreds if you buy them all! Yeap, formula is not cheap tho. I have tried Dugro, Anmum, Friso Gold and few susu kambing. All REJECTED!

Hmm. How can i try all of those brands without cost a single penny? Sample! Biasanya big companies memang they have samples to distribute as part of their marketing strategy untuk catch potential buyer (like me lah tu).

So mommies, dont buy yet, just follow this simple steps untuk dapatkan Sample Susu Formula di hadapan rumah anda:

1. Klik link yang disediakan di bawah

2. Isi keterangan anda

3. Sample sampai depan rumah

(Sample ambil masa 1-3 minggu untuk sampai di rumah anda oleh itu, ibu mengandung disyorkan untuk signup pada bulan yang bakal anda bersalin supaya anda boleh mengenal pasti daripada sample-sample susu tadi, yang mana satu bersesuaian untuk anak anda jika terdapat masalah susu tak keluar or any related feeding issue. Jimat masa dan tenaga but make sure choose the infant formulated untuk bawah 1 tahun ya.)

1. Enfagrow

2. Dumex Mamil

3. Anmum Essentials

4. Dugro Soy
http://www.dugro.com.my/dapatkansampel

5. Abbott (Pediasure/Similac/Isomil)
https://abbottnutrition.com.my/campaigns/childsamplecampaign/

6. Wyeth S-26
https://www.wyethnutrition.com.my/en/products/free-samples

7. Friso

8. Novalac
9. Snow
10. Karihome
11. Fonterra
12. Friesland

13. Sustagen
http://www.sustagen.com.my/get-your-free-sample-now




You Might Also Like

0 comments

Subscribe

Followers

Youtube Channel