we cross the bridge when we get there

Tuesday, March 29, 2011

Hari ni dah episode ke 12, tekanan di dalam drama GSS memang wujud pada diri Melda sekarang. Sebab itu lah dia di panggil realiti drama. Bila orang dah mula kenal, dah mula nampak kita kat luar they can see us and they might judge us. Melda dah nampak perubahan tu dan secara jujurnya agak 'jelik' dan kurang selesa. You know what? I never wanted to be an artist, tak penah terlintas untuk jadi seorang yang popular, never. Because me myself think that there's nothing to show off in me. Tak cantik dari segi appearance lebih2 lagi ramai yang mula bersuara melda ni sangat kurus dan nampak macam sakit. Ramai jugak yang bagi tips untuk menggemukkan badan which I already tried that in few years back. Of course lah, siapa tak nak berisi? Siapa yang tak nak badan lentik sempurna 34 26 34? Mungkin juga dari segi keturunan Melda ditakdirkan kurus begini so I just be grateful for what I have. Ada orang sibuk nak kurus kan badan dan terpaksa menahan nafsu makan mereka. Melda bersyukur sebab Melda boleh makan apa2 sahaja as long its halal dan tidak memudaratkan kesihatan. Alhamdulillah sihat wal'afiat je Melda walaupun kurus macam ni. Plus, there's a few comment yang mengatakan Melda ni tak pandai berlakon. Ya, memang betul Melda bukan seorang pelakon. Melda take this as a learning process. Macam any new things yang kita buat, semua tak akan perfect tanpa practice betul tak? and this is my first time. Yes you may judge, but just try pergi to any casting and lets see what people will say to you. Lakonan merupakan satu benda baru untuk Melda dan Melda will try to improve. Melda pun tak suka orang mengangkat Melda terlalu tinggi atau puji Melda setinggi gunung. Kerana? bakat ini di anugerahkan oleh Allah SWT. Kita semua adalah milik-NYA. Jadi Melda sangat bersyukur kerana dianugerahkan bakat ini. Kalau ada yang berfikiran Melda ni nak cepat glamour, you are totally wrong. If u read any article about how do i get involved with GSS, Melda reject at the first place because focussing more on study. Melda terima this offer sebab Melda bukan orang senang and I want to have an oppurtunity to meet the proffessionals. Nak tahu cerita kejayaan mereka pada hari ni dan bagaimana mereka tempuhi during the hard times. In my point of view, Sunsilk merupakan satu branding yang telah berjaya sehingga ke hari ini sebab mereka tahu apa yang diperlukan oleh golongan wanita khususnya bagi penjagaan rambut dan mereka experienced new idea selari dengan peredaran masa. Redcom pulak merupakan production house yang sering mengeluarkan drama dan iklan yang berkualiti dan menarik kerana turut mengikut peredaran masa. Orang-orang disebalik NAMA BESAR ini lah yang menolong Melda mendapat nama pada hari ini. Hanya Allah dapat membalas jasa mereka semua. Itu pada pandangan mata Melda. I had fun doing this, but this could be more fun bila bekerja dengan mereka yang unique dan ingin memajukan diri. Mereka semua treat me as their family even though Melda hanya orang biasa. So kat sini Melda nak explain why and why I gt involve in this entertainment industry. Jurusan yang Melda ambil dekat UiTM which is in MUSIC pun related dengan apa yang Melda buat sekarang dan sekarang Melda dapat jumpa dengan composer, pakar dandanan dan selebriti so its like a HUGE experience and opportunity dapat berkenalan dan berkongsi idea dengan mereka. Orang lain mungkin hanya dapat melihat mereka on tv, paper or magazine tapi Melda dapat peluang tu. InsyaAllah one day bila dah habis diploma and if i manage to continue my degree, Melda nak ambil music in education to prove that music ini bukan sesuatu benda yang remeh di mata masyarakat. Did you know that music can increase your memory and language skills? Thats the point that Melda really nak explore 'the fun in learning'. Begitu juga dengan orang lain, you should really know your potential dan jangan cakap saja, prove it that you are what you think. Love, Melda

You Might Also Like

0 comments

Subscribe

Followers

Youtube Channel