Tips memilih katil bayi

Thursday, April 06, 2017

Sewaktu Melora dalam perut lagi Melda dah excited sangat beli katil bayi. Bilik kami berwarna merah gelap (romantik gittew) dan set bilik tidur kami berwarna hitam/dark choco. Punyalah susah nak cari katil bayi yang warna gelap sampailah terjumpa katil ni!

STARSTRUCK SANGAT! Happy sangat dapat jumpa katil ni, Melda jumpa ni di lazada! Price dia not bad RM600 + mattress. I think two days macam tu dah sampai rumah. That's why i love to shop at LAZADA! Affordable price and katil tu  dia send sampai depan rumah! Berat kot kalau kita angkat sendiri.

 
Hehe excuse rumah kita small je, duduk bertiga je pun.




Ok back to the topic sebenarnya Melda nak share, young mothers dont get too excited beli katil awal-awal ni sebabnya,  Melora tak nak pun duduk dalam katil tu! Haha puas pujuk dia tak nak pun, menangis saja. Lagipun Melda fully breastfeed, jadi kalau dah tertidur tu tak ada makna angkat dia, letak atas katil tu, dia akan tidur, tak! Dia kalau kita dukung, dia terus terjaga, unless dia betul-betul penat!
So for new mommies, kalau plan nak fully breastfeed baby better spend katil size King daripada beli katil baby.


Kalau mmg nak bagi botol susu rasanya tak ada masalah. Kena train daripada awal. Ataupun cari katil yang flexible seperti ini boleh adjust size accordingly. This babycot is from Stokke.


So, you have to decide now untuk elak sebarang kerugian. Babycot not that cheap tau. I am just trying to help here. Any decision is totally up to you, only you know whats best :)


You Might Also Like

0 comments

Subscribe

Followers

Youtube Channel